2015. február 17., kedd

Románia szépségei

Ez a moha mocsári láp eltér bármitől, amit valaha láttál. A vastagon takaró gazdag zöld moha teljesen elnyeli a sziklákat alattuk, így ez a  mocsárban az egyedi megjelenés.

Románia, minden kétséget kizáróan, az egyik legszebb ország a világon. Romániában található a délkeleti-középpont Európában. Magyarországgal  Ukrajnával, Moldovával, Szerbiával és Bulgáriával határos. A festői tájak és mitikus kastélyok adnak Romániának egy egyedi megjelenést, ami megkülönbözteti más európai országoktól.

Nem fogod elhinni de a szépség, ezek tágas hegyek, legendás kastélyok, szemet gyönyörködtető erdők és a romantikus tájak teszik ideális nyaralóhellyé helyszíneket.  
 Napfelkelte a Csalhó hegység felett.

A Csalhó-hegység a Besztercei-havasokhoz tartozik a Keleti-Kárpátoknál, és végződik a Moldova régióban. A Csalhó-hegységet sok legenda övezi, amely magában foglalja az isteneket és imáikat. A magassága körülbelül 1907 méter.
 Természetes zuhany a Bigar,más néven Bigér vízesés.
A Bigar vízesés, más néven a Bigér-vízesés, alapja a dél-nyugati román területen a Bozovici.
 A Retyezát Nemzeti Park.

Retyezát Nemzeti Park egyike a hét természeti csodának Romániában. A színes táj itt mintha egyenesen egy festmény lenne. A park természetvédelmi terület, és szerepel az UNESCO Világörökségi listáján.
A Fogarasi hegyek közt kanyargó tranzit út.
A Transzfogarasi épült 1974-ben, és eredetileg épült mint egy stratégiai katonai út.
 A Bran kastély vagy másként Drakula kastélya a hegyekben.
Annak ellenére, hogy a zord Drakula nevet is kapta, a Bran kastélyba nem látogatott gyakran a Drakula a közhiedelemmel ellentétben.
 Kő szobrászat Decebalusnak. 
A szikla szobor közelében található a város Orsova közelében és az utolsó király,Dacia építtette.A szobor azért jelentős mert hatalmas győzelmet aratott Románia a Római Birodalom ellen.
 A téli Peles kastély.

Peles kastély 1914-ben befejeződött , és a hatalmas alaprajzon mint 170 szoba, és 34.000 négyzetméter, vagy (3200 négyzetméter). Tárlatvezetés a kastélyban lehetővé teszi a látogatóknak, hogy megtekinthessék a hihetetlen szépségű Múzeumot amely otthont az egyik legszebb művészeti gyűjteményeknek Kelet-Európában. Minden szoba féltve őrzi meg a román történelmet.
 A Corvin-kastély. 
Ez a legendás gótikus-reneszánsz kastély valaha tartotta mint rabot a hírhedt Drakulát,Hunyadi János közvetlen felügyelete mellett,aki erdélyi vajda volt (legmagasabb rangú tisztviselő Erdélyben). A kastély épült 1446-ban, és úgy is  ismert, mint Hunyad vára vagy Hunedoara Vára.
 A Radnai-havasok.
 A Radnai-havasok Máramaros megyében vannak.
A vastag arany szmog a képen hozzáad egy misztikus hangulatot a gyönyörű Radnai-havasokhoz.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése